© Urfa Haber Sitesi 2022

Şanlıurfalı iki isim İstanbul'da sandık nöbetinde!

İstanbul'da, Cumhur İttifakı'nın Adayı Binali YILDIRIM ve Millet İttifakı'nın Adayı Ekrem İMAMOĞLU arasında nefes nefese geçen yerel seçimde, ANADOLU AJANSI'nın 13 saat 47 dakika veri akışını sağlamaması nedeniyle tüm Türkiye'de gözler İstanbul Seçimlerine çevrildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İMAMOĞLU'nun "hiçbir zaman hak yemedim, yemem; ama hakkımı da yedirmem. Elimizde ıslak imzalı tutanaklar var biz öndeyiz!" demesi üzerine gözler Anadolu Ajansı'na çevrilsede AA'dan hiçbir açıklama yapılmadı. Ardından ısrarla AA'yı ve YSK'yı göreve davet eden İMAMOĞLU, YSK' dan gelen açıklamayla kesin olmayan sonuçlara göre İBB Başkanı seçildi.

AK Parti'nin itirazları üzerine bazı ilçelerde sonuçların tekrar sayılacağı bilgisi üzerine CHP Lideri Kemal KILIÇDAROĞLU, milletvekillerine görev tebliğ etti. CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz AYDINLIK'ta İstanbul Kadıköy'de görev alan milletvekillerinden biri oldu. 

Kesin olmayan sonuçlara göre de CHP'nin Kadıköy adayı, Siverek eski belediye başkanlarından Abdülkadir ODABAŞI'nın oğlu, yine Siverek eski belediye başkanlarından Mehmet Lami ODABAŞI'nın kardeşi Şerdil Dara ODABAŞI, Kadıköy Belediye Başkanı seçildi. 

Chp Lideri Kemal KILIÇDAROĞLU tarafından kendisine Kadıköy'de görev tebliğ edilen Şanlıurfa Milletvekili Aziz AYDINLIK, süratle İstanbul'a geçerek İlçe Seçim Kurulu'nda Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara ODABAŞI ile birlikte gelişmeleri an be an takibe aldılar.

Yaşanan süreçle alakalı açıklamada bulunan Aziz AYDINLIK, şunları ifade etti:

"Genel Başkanımızın görevlendirmesiyle İstanbul'a geldik. Sandıkta kazandığımız İstanbul Belediye Başkanlığı'nı çeşitli yollarla elimizden almaya çalışsalarda alamayacaklar!

İstanbullu vatandaşlarımızında oylarına sahip çıkmak için Kadıķöy İlçe Başkanımız Ali NARİN ve Kadıköy Belediye Başkanımız Av. Şerdil Dara ODABAŞI ile beraber İlçe Seçim Kurulu'nda gelişmeleri saniye saniye takip ediyoruz. Kadıköy ilçemizde yeniden sayım sonucunda Sayın İMAMOĞLU'nun oyu 450 oy daha arttı.

Çok açık ve net: Samimiyetiyle, mücadelesiyle gönüllere giren, tüm Türkiye'nin saygısını kazanmış Sayın Ekrem İMAMOĞLU, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER