Şanlıurfa
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70443.01$
ÇOK ARAYAN

AKÇAKALE’DE PRESTİJ CADDESİNE DOĞRU: ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

Akçakale'de stabilize yol çalışmasının tamamlandığı Akçakale-Şanlıurfa anayolunda asfaltlama çalışması başlatıldı. Yolu, bu yıl sonunda hizmete açmayı hedeflediklerini belirten Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya “İnşallah yılbaşında Akçakale tanınmaz hale gelecek” dedi.
URFA HABER

Gelişen ve modern bir ilçeye dönüşen Akçakale’de kırsal ve merkezde yol yapım çalışmaları devam ediyor. 

İlçede trafik yoğunluğunun artmasıyla ihtiyaç duyulan ulaşım rahatlığına erişmek, bölgeye de hitap edecek bir ulaşım ağı kurmak ve devamlılığını sağlanmak için Akçakale Belediyesi yol atağı başlattı. Kırsal ve merkezde yol çalışmaları için projeler bir bir hayata geçirilirken ilçede adeta şantiyeye döndü. Çalışmalar yoğun bir şekilde sürerken stabilize yol çalışmalarının tamamlandığı Akçakale-Şanlıurfa anayolunda da asfaltlama çalışması devam ediyor.  

BAŞKAN YALÇINKAYA: MÜKEMMEL BİR CADDE OLACAK 

8,5 km.lik sıcak asfaltlama yapılacak yolda incelemelerde bulunan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya yetkililerden bilgi aldı. Yolu yılsonunda hizmete açmayı hedeflediklerine dikkat çeken Başkan Yalçınkaya yolun prestij caddesine dönüşeceğini  dile getirerek şöyle konuştu: 

“Urfa Akçakale yolu bizim için her şeyden çok önemli. Neden? Burası Ortadoğu’ya  33 ülkeye bağlantının olduğu yol. Onun için 8,5 km. asfaltını aldık. Akçakale İstasyonu’ndan  Sevimli yol çatına kadar inşallah bu yıl bitirmeye çalışacağız. Burada çok mükemmel ve muazzam bir cadde olacak. 12 km.lik bir prestij caddede yani ağaçtan çiçeğinden parke taşı ve binaların tek çeşit boyasından bunun yanında aydınlatmasından gece ışıklandırması dahil mükemmel bir şehir görüntüsü verecek ve Akçakale’yi bambaşka bir havaya büründürecek. İnşallah yılbaşında Akçakale tanınmaz hale gelecek bu çalışmalar neticesinde. Başta Karayolları Genel Müdürü, Karayolları Bölge Müdürümüz başta olmak üzere herkese yarı ayrı teşekkür ediyorum gayretlerinden dolayı. Biz de 15 aydır canımızı dişimize takıp ilçenin düzeltilmesi yolların yapılması  ve Akçakale’nin yakışır bir hale konulması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Akçakale’de an itibari ile 6 şantiye işbaşında. Her köşesinde bir çalışma var. Akçakale’yi gelecek yüzyıla taşıyoruz. Yüzyılın Akçakale’sinin yaratılması noktasında gayret gösteriyoruz ve bu gayretleri de artık fiiliyata döktük. Hayal değil gerçek. Bütün bu işletmeler Akçakale’nin çehresini değiştirmek için canla başla sahadalar ve Akçakale tamamen değişecek, farklı bir Akçakale olacak. Hem sınıra hitap eden hem Ortadoğu’ya hitap eden GAP Bölgesi’ne yakışır bir Akçakale olacak. “ 

Başkan Yalçınkaya çalışmaların ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!