Şanlıurfa
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70443.01$
ÇOK ARAYAN

AKTİF EĞİTİM SENDİKASI ÜYELERİ YEMEKTE BULUŞTULAR

AKTİF EĞİTİM SENDİKASI ÜYELERİ YEMEKTE BULUŞTULAR
Şanlıurfa Aktif Eğitimciler Sendikası yoğun geçen eğitim döneminin ardından üyelerinin yorgunluğunu atmaları amacıyla özel bir gün düzenledi.
URFA HABER
Şanlıurfa Aktif Eğitimciler Sendikası yoğun geçen eğitim döneminin ardından üyelerinin yorgunluğunu atmaları amacıyla özel bir gün düzenledi. Yenişehir Çamlık da yapılan bu özel güne 13 ilçeden bine yakın üye  ve  aileleri katıldı. Aktif Eğitimciler Sendikası'nın ücretsiz hazırladığı program öğle yemeği ile başladı. Yemek sırasında yapılan çekilişler ile üyelere sürpriz hediyeler dağıtıldı.Yemekten sonra Şanlıurfa Aktif Eğitimciler Sendikası Şube Başkanı Osman Çakmak açılış konuşması yaptı. 
      Çakmak:" Asıl görevimiz olan üyelerimizin hak ve hukukunun korunmasının yanında üyelerimizin ve ailelerinin huzuru; aile yapısının sağlam ve güçlü olmasını da önemsiyoruz. Aile yapısı sağlam ve huzurlu olan üyelerimiz biliyoruz ki görevlerini daha iyi yapacak ve ilimizin eğitim sistemine yaptığı katkıları daha da artıracaktır. Ailelerimiz içerisinde yaşanan kuşak çatışmaların önüne geçmek, çocuklarımızın sosyal ve içsel yaşantısını düzenleyebilmek için aile içi iletişim semineri verme ihtiyacı hissettik. Bugün bu ihtiyaca cevap arayan;13 ilçemizden gelen; varlıklarıyla bize güç veren üyelerimize ve dostlarımıza sonsuz teşekkür ederim." dedi.Daha sonra Aile Danışmanı, Akademisyen ve Yazar olan Efkan Yeşildağ seminerini sunmak üzere kürsüye davet edildi.
 
   ANNE BABA OLARAK ÇOCUKLARIMIZDA NEYİ  TEMSİL EDİYORUZ ?
 
      Eğitim sisteminin değişmesinin kuşak çatısmasında  önemli rolü olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Yeşildağ  şöyle devam etti:      
    " Çocuklarımızın sosyalleşmesi için sosyal bir çevreye ihtiyacı vardır.Bu ihtiyacı giderecek temel sosyal alan ailedir .2004 yılından itibaren değişen eğitim sistemimizle sorgulayıcı bir eğitim modeline geçmiş olduk. İtaat modeliyle yetişen Ebeveynler ile çocukları arasında çatışmalar yaşanmaya başladı. Sorgulayıcı eğitim modeline göre yetişen çocuklar  hayatı anne babalarının yaşantılarıyla ; anne babaların gözleriyle okumaya başladılar.
  Doğru ve yanlış ;haklı ve haksız belirlenirken ortak değerlerimizi, kültürümüzü, geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi kullanırız.Çocuklarımızın bunları öğrenmesi için anne ve babaların bunları yaşaması gerekir.Bu yaşamda anne ve baba arasında yaşanan kurallar manzumesi vardır.Bu kurallar manzumesi ile  çocuklarımızın iç dünyasını anneler ; dış dünyasını ise babalar şekillendirir. Anne bir içselleştirme; baba ise bir sosyalleştirme aracıdır. 
     Her anne babanın kendisine " Anne baba olarak çocuklarımızda neyi temsil ediyoruz?" sorusunu sorarak yaşaması gerektiğini söyleyen Efkan Yeşildağ:
  "Çocuklarımız için anne demek ;
Sevgi demektir ,Şefkat demektir ,Vicdan demektir, Sığınak demektir. Anneler çocuklarını koşulsuz severler.Şartsız, koşulsuz seven tek kişi annedir. Anneler sığınak demektir. Çocuk derdini ,sıkıntısını üzüntüsünü ,duygusunu ,öfkesini annesiyle paylaşabilmelidir.Paylaşamazssa bunları paylaşacağı yeni kişiler arayacaktır. Anneden bulamadığı koşulsuz sevgiyi onu istismar edecek kişilerde bulabilirler.
     Çocuklarımız için baba demek;
Güç demektir, Güven demektir,Otorite demektir .Bir ailede babanın güvenini sarsılmamalıdır. Baba güveni sarsacak davranışlarda bulunmamalıdır.Dürüst olmalı,söylediği her söz doğru olmalıdır. Çünkü çocukların dış dünya ile ilişkisini babanın yaşantısı gerçekleştirir.
      Dolayısıyla aileyi bir insan vücuduna benzetirsek; kalbi anne ile beyni ise baba ile tasvir edebiliriz. Bir ailenin hayatiyetini devam ettirmesi için kalp daima sağlıklı olmalıdır ve beyin kalp tarafından iyi beslenmelidir." cümleleriyle sona erdirdi.  
      Program sonunda Şube Başkanı Osman Çakmak Efkan Yeşildağ 'a Şanlıurfa Hatırası Bakır işlemesi hediye etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!