Şanlıurfa
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70265.98$
ÇOK ARAYAN

Barış Pınarı Harekat Bölgesine İnsani Yardımlar Devam Ediyor

Barış Pınarı Harekat Bölgesine İnsani Yardımlar Devam Ediyor
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 9 Ekim 2019 tarihinde Fırat’ın doğusunda kalan Suriye topraklarında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu ortadan kaldırmak ve Suriyelilerin kendi topraklarında yaşamasını temin etmek amacıyla başlattığı, kısa sürede huzur ve güvenin hakim olduğu Telabyad ve Resulayn ilçelerinde yaşayanlara insani yardımlar devam ediyor.
URFA HABER

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi koordinesinde, AFAD, Kızılay, İHH ve farklı sivil toplum kuruluşlarının temin ettiği insani yardım malzemeleri, AFAD organizasyonuyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Türkiye’nin kontrolüne geçtikten sonra halkın ihtiyaçlarını temin etmeye yönelik daha önce çok sayıda yardım gerçekleşirken, geçtiğimiz Cuma günü de Hayrat Derneği tarafından temin edilen 26,7 ton patates Resulayn Meclisi’ne teslim edildi.

Her iki ilçede insani yardım faaliyetlerini sürdüren SUDKOM, aynı gün Telabyad ilçesine de AFAD-TMO-KIZILAY işbirliğiyle temin edilen, 4 tırdan oluşan 100 tonluk ekmeklik un ulaştırdı. Unlardan 25 tonluk kısmının Telabyad Meclisi tarafından işletilen fırına, 75 tonunun ise AFAD-Telabyad Meclisi işbirliğinde depolanarak insani yardım faaliyetleri kapsamında ihtiyaç olan yerlere ulaştırılacağı bildirildi.

Aynı gün AFAD tarafından temin edilen bir tır şişelenmiş içme suyu da insani yardım faaliyetleri kapsamında bölgeye ulaştırıldı.

 

AFAD ve KIZILAY Yardımları Sürdürüyor

Güvenli hale geldiği için Türkiye’den ve Suriye’nin diğer kesimlerinden gelerek Türkiye’nin kontrolündeki Telabyad’a yerleşen halka en büyük desteği veren AFAD ve Kızılay, burada yaşamaya başlayanların ihtiyaç durumuna göre temin ettiği insani yardım malzemelerini temin etmeye devam ediyor.

Sahada görevli AFAD personellerince kayıt altına alınan ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlar bazen evlerine teslim edilirken, bazen de mahallelerde büyük bir düzen içerisinde dağıtılıyor.

Bu kapsamda Cumartesi günü Telabyad’da AFAD tarafından temin edilen 120, Kızılay tarafından temin edilen 150 gıda kolisi AFAD ve Kızılay personelinin katılımıyla halka dağıtıldı.

 

Ekonomisi Canlandırılacak

Uzun yıllar süren terör örgütlerinin işgali nedeniyle kamu hizmetleri alamayan, can güvenliği nedeniyle neredeyse hayalet şehre dönen Telabyad ve Resulayn’da hayatın normale dönmesi için Türkiye her türlü desteği vermeye devam ediyor.

Barış Pınar Harekatı ile güvenli hale gelen bölgeye halk yerleşmeye devam ediyor. Bölge halkı, ticari ve ekonomik hareketlilik gerçekleşene kadar Türkiye’den gelecek insani yardımlarla hayatta kalmaya çalışırken, Türkiye Cumhuriyeti de bölge insanının kendi ayakları üzerinde durabilmesi için faaliyetlerini sürdürüyor.

Barış Pınarı bölgesinde başta sağlık olmak üzere kamu hizmetlerinin eksiksiz verilebilmesi için Şanlıurfa Valiliği SUDKOM koordinesinde kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerin desteğiyle çalışmalar yürütülüyor.

Telabyad ve Resulayn’da yaşayan ve tarımla iştigal edenlerin kayıt altına alınması, ekilebilir arazilerin tespit edilmesi ve ürün deseninin belirlenmesi gibi faaliyetler Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yürütülürken, üreticilerin elinde bulunan hububatlar için de fiyat teklifi yapılarak alımlar gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda TMO, geçtiğimiz hafta Telabyad alım merkezinde 60 bin 840 kg arpa alımı gerçekleştirdi.

 

Gümrük Kapıları Ticarete Hazır Hale Geliyor

Suriye’deki iç karışıklık ve Türkiye sınırı boyunca olan kısmın terör örgütlerinin denetimine geçmesi nedeniyle, güvenliğin sağlanması amacıyla 2012 yılından bu yana kapalı bulunan Akçakale ve Ceylanpınar sınır kapıları da yeniden aktif hale getiriliyor.

SUDKOM koordinasyonunda kamu kuruluşları tarafından onarılan ve Hudut Geçiş Yönetim Sistemi kurularak güvenli geçişlerin gerçekleştirilebileceği hale getirilen sınır kapılarında ticari geçişler için Gümrük Memurları da görev yapmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde ilk çimento ihracatının gerçekleştiği Akçakale Gümrük Kapısı’nda olduğu gibi Resulayn’a geçişlerin sağlandığı Ceylanpınar Sınır Kapısında da çevre düzenleme, bakım ve onarım faaliyetlerinde son aşamaya gelindi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!