Şanlıurfa
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2489.0
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63051.91$
ÇOK ARAYAN

“Evde kalmak bu işten kurtulmamız anlamına geliyor. Milletimizi devletimizin aldığı tedbirlere uymaya çağırıyorum”

“Evde kalmak bu işten kurtulmamız anlamına geliyor. Milletimizi devletimizin aldığı tedbirlere uymaya çağırıyorum”
Koronavirüsün ortaya çıktığı Çin'de son durum ne? Çin virüsü yendi mi? Nasıl mücadele ediyor? Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, merak edilen soruları CNN Türk ve A Haber televizyonları canlı yayınında yanıtladı.
URFA HABER

ÇHC Pekin Büyükelçisi Urfalı Emin Önen, CNN Türk'te, Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk oldu ve daha sonra A Haber’e konuk olan Urfalı Büyükelçi Emin Önen, merak edilen soruları CNN Türk ve A Haber televizyonları canlı yayınında yanıtladı. Büyükelçimiz Önen, Türkiye’nin de bir an evvel bu musibetten kurtulması için Türk milletinin Devletimizin aldığı tedbirlere harfiyen uyması gerektiğini, evde kalmanın bu iştin kurtulmamız anlamına geldiğini söyledi.

Büyükelçimiz CNN Türk’te

Türkiye'nin ÇHC Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen Çin'de koronavirüs nedeniyle karantina altındaki Türklerin tahliye kararını ve yol haritasını CNN TÜRK canlı yayınında anlattı.

Urfalı Büyükelçi Abdulkadir Emin Önen'in konuşmasında;

"Çin'de vatandaşlar alınan tedbirlerine harfiyen uyduğu için virüs ile mücadele başarılı oldu. Milletimizi devletimizin aldığı tedbirlere uymaya çağırıyorum. Ya canım ülkem lütfen şu kurallara uyalım, evimizde kalalım. İlla bu musibetin daha da kötü hale gelmesini beklemeyelim. Bakın Çin’in nüfusunu biliyorsunuz evde kalarak, kişisel izolasyona sadık kalarak, kurallara uyarak kontrol altına aldı. Ama uymazsak çok kötü örnekler de var” diyerek durumun önemine dikkat çekti.

Urfalı Büyükelçi Önen, başka ülkelerde tedavi için çok yüklü paraların alındığını duyduklarını, ülkemiz Türkiye’de hiç kimseden bir kuruş bile para alınmadığını hatırlatarak, herkesin mutlaka evinde kalması gerektiğini, çok sabırlı olmamız gerektiğini ve devletimizin belirttiği önerilere harfiyen uymaları gerektiğini söyledi.

Büyükelçimiz A Haber’de

Türkiye'nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, daha sonra konuk olduğu A Haber ekranları canlı yayınında tüm merak edilen soruları yanıtladı.

Pekin Büyükelçimiz Önen, Türk vatandaşlarına evde kalma uyarısında bulunarak “Türkiye zamanında bütün tedbirleri aldı. Evde kalmak bu işten kurtulmamız anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

“Koronavirüsün ortaya çıktığı Çin'de son durum ne? Çin virüsü yendi mi? Nasıl mücadele ediyor? Türkiye’de neler yapılmalı?” gibi daha birçok konuları dile getiren ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, Türk vatandaşlarına evde kalma uyarısında bulunarak, “Türkiye zamanında bütün tedbirleri aldı. Evde kalmak bu işten kurtulmamız anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Çin'de son rakamlar

Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Çin'de bir haftadır vaka görülmediğini belirterek, “Öncelikle bugün yayınlanan resmi rakamları sizlerle paylaşmak istiyorum. Şuan tespit edilen toplam vaka sayısı 8 bin 282 olarak kayıtlara geçti. Taburcu edilen vatandaş sayısı 74 bin 737 diye bildirildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı da 3 bin 298. Bu istatistiklere yeni bir istatistik eklendi ithal vakalar diye. Bugün itibariyle Çin'in 599 ithal vakası var. Çin bir haftadır 0 vakayla gidiyor bu çok sevindirici. Bunun bir noktada kontrol altına alındığını söyleyebiliriz. İthal vaka şeklinde artıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye bütün tedbirleri vakitlice aldı

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Önen, Türk vatandaşlarını evde kalmaları konusunda uyararak, “Ülkemizde de görüyorum özellikle en başından beri çok ciddi tedbirler alınıyor. Hem burada yaşayan birisi olarak hem Avrupa'daki bütün gelişmeleri yakından takip eden birisi olarak şunu çok net söyleyebilirim ki Türkiye vakitlice bütün tedbirleri almıştır. Devletimiz bütün tedbirleri almıştır ama önemli olan bu tedbirlere vatandaşlarımızın sonuna kadar riayet etmesi” dedi.

Türkiye'nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, bilindiği gibi; salgının başladığı ilk günlerde Türk Televizyonlarına, Haber Ajanslarına röportajlar vererek hemen herkesi aydınlatmış, orada bulunan Türk vatandaşlarımızı Türkiye’ye getirme çabası ile ilgili de şöyle demişti;

 

“32 vatandaşımız var Wuhan'da. Bu vatandaşlarımızın tahliyesi ile ilgili Çin makamlarıyla irtibata geçtik. Biz de resmi talebimizi ilettik. Tabii birçok ülkenin vatandaşı var, onlar da Çin makamlarına ulaşıyor biz de aynı şeyi yapıyoruz. İnşallah Wuhan şehrindeki vatandaşlarımızı ki belirtmek istiyorum sadece Wuhan'daki vatandaşlarımızı tahliye edeceğiz. Bazı yerlerde tüm ülkedeki vatandaşların tahliyesi gibi lanse edildi böyle bir şey söz konusu değil. Herkes gibi Wuhan şehrindeki 32 vatandaşımızı tahliye edeceğiz. Şu an resmi makamlarla irtibat halindeyiz. Sevindirici bir durum olarak şunu söyleyeyim vatandaşlarımızın durumları iyi. Herhangi bir virüs bulaşmamış vaziyette. Hepsi sağlıklı çok şükür. Ama tabii ki belli tedbirler alınacak çünkü elbette geldikten sonra belli bir karantina süreci olacak. Buna göre tedbirlerimizi alıyoruz biz. Planlayacağımız uçak içerisinde de gerekli uzmanlar önlemler olacak. İstanbul mu Ankara'ya mı iniş yapacak belli değil.”

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!