Şanlıurfa
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.44
  • ALTIN
    2485.9
  • BIST
    9679.8
  • BTC
    61956.17$
ÇOK ARAYAN

HRÜ ÜNVANDA YÜKSELENE CÜBBE GİYDİRİLDİ

HRÜ ÜNVANDA YÜKSELENE CÜBBE GİYDİRİLDİ
Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde unvanı yükselen akademik personele Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın tarafından cübbe giydirildi.
URFA HABER

 Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi Anfi salonunda düzenlenen Akademik Yükselme programına katılan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ilk önce Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Sarıışık’a cübbe giydirdi. Daha sonra sırasıyla doçent, yardımcı doçent ve doktoralarını tamamlayan akademik personele cübbelerini giydirdi.

Akademik yükselme programında konuşan Rektör Taşaltın, akademik personelin kendilerini her daim geliştirmelerini gerektiğini söyledi.

Akademik personelin yaptığı görevin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Geleceğin Türkiyesinin şekillenmesinin temel taşı olan mühendisleri yetiştiren sizler, en iyi mühendisi yetiştirmeniz için önce kendinizi iyi yetiştirmeniz lazım. Sizler, kiminiz doçent, kiminiz, yardımcı doçent, kiminiz de doktor olarak bunu kanıtladınız. Harran Üniversitesini mühendislik anlamında ileri bir noktaya taşıyacağınıza olan inancım tamdır. Üniversitelerimizin ilerlemesi ülkemizin ilerlemesi demektir. Bunun bilincinde olduğunuza inanıyor. Yeni unvanınızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yeni unvan alan akademik personeli tebrik eden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sarıışık, gelecekte bu arkadaşlarımızla çok daha başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum. Hep beraber daha iyi birer mühendis yetiştirmek için gece gündüz çalışacağız. Ailelerimizin bize emanet ettiği genç beyinleri bilgi ve birikimle donatarak ailelerimize geri vereceğiz. Bu anlamda derece alan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

 

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET PROGRAMI DÜZENLENDİ

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde unvanı yükselen akademik personele yönelik düzenlenen programın ardından öğrenciler için mezuniyet programı düzenlendi.
 

Aynı salonda düzenlenen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, ŞUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kızılelma, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sarıışık, Akademik personel, çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.
 

Okulu dereceyle bitiren öğrencilere ödüllerin verildiği programda Makine, Çevre, Bilgisayar, İnşaat ve Elektronik bölümlerinde 400’ün üzerinde öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Yaklaşık üç saat süren törenlerde öğrenci ve ailelerine mezuniyet pilavı ikram edildi.

Programın sonunda aileler ve öğrencilerin katılımıyla Mühendislik Fakültesi önündeki açık alanda Mühendislik yemini edildi, kep fırlatma etkinliği yapıldı.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!