Şanlıurfa
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64505.430$
ÇOK ARAYAN

KÂHTA OSB EPDK’ya ‘ELEKTRİK DAĞITIM LİSANS’ BAŞVURUSU YAPTI

KÂHTA OSB EPDK’ya ‘ELEKTRİK DAĞITIM LİSANS’ BAŞVURUSU YAPTI
Kaya: Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na (EPDK) 49 yıllık ‘Elektrik Dağıtım Lisansı’ başvurusu yaptık. Kâhta’ya ve tüm halkımıza hayırlı olsun.
URFA HABER

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununa göre OSB’ler sınırları içerisinde ‘Elektrik Dağıtımı’ faaliyetini sürdürme hakkına sahiptir. Kâhta Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak sınırlarımız dâhilinde elektrik dağıtım faaliyetini yapabilmek için 12.10.2015 tarihi itibariyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na (EPDK) 49 yıllık ‘Elektrik Dağıtım Lisansı’ başvurusu yaptık. Kâhta’ya ve tüm halkımıza hayırlı olsun. Lisansı aldığımız takdirde yatırımcılarımıza elektrik dağıtımı, perakende olarak OSB yönetimi tarafında yapılacaktır. Böylelikle elektrik tüketim bedelinde ciddi oranda düşüş sağlanacaktır.

GENEL AYDINLATMA ABONELİĞİ ALINDI

Kâhta-Adıyaman karayolu Küçük Sanayi Sitesi’nden Kâhta OSB girişine kadar 2 km uzunluğunda olan orta refüj aydınlatmaları ve OSB 1.Etap içerisindeki tüm sokak aydınlatmalarını aktif hale getirmek için dağıtım şirketince ‘Genel Aydınlatma Aboneliği’ talebimiz kabul edilmiştir. Muhtelif yerlerdeki sokak aydınlatma hatlarındaki onarım çalışmaları sona erdiğinde genel aydınlatmalarımız faaliyete geçecektir.

ENERJİ NAKİL HATTI PROJESİETÜT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Giderek büyüyen ve gelişen sanayi bölgemizde Diyarbakır yolu Kâhta girişi elektrik dağıtım merkezinden temin edilen ve birçok yerleşim yerleri ile Organize Sanayi Bölgesinin müşterek kullandığı mevcut enerji nakil hattı yatırımcılarımızın enerji talebini tam karşılayamamakta ve şebekede meydana gelen arızalar sebebiyle sanayicilerimiz elektrik enerjisi yönünden mağdur olmaktadır. Kâhta OSB yönetimi olarak uzun vadede elektrik kesintilerini minimize etmek ve artan enerji talebini yüksek kapasitede karşılayabilmek için Kâhta Çukurtaş köyünde bulunan Trafo Merkezi ile Organize Sanayi Bölgesi arasında yedi kilometrelik enerji nakil hattı projesi için etüt çalışmalarımız başladı. 2016 yatırım yılı programı kapsamında projenin yapılabilmesi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından onay alınacaktır.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kâhta Organize Sanayi Bölgesi 1.Etap alt yapı çalışmaları kapsamında kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu ana şebekeleri tamamlanmış olup içme suyu haricinde yatırımcılarımız tarafından kullanılmaktadır. Su deposu inşaatımızın tamamlanmasına müteakip bölgemizde su teminimiz de sağlanacaktır. 1.Etap kaldırım ve yolların kilitli parke uygulamaları da tamamlanmış olup yatırımcılarımızın kullanımına açılmıştır.

Ahmet Gazi Kaya
Kâhta Kaymakamı
Kâhta OSB Yönetim Kurulu Başkanı

 

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!