Şanlıurfa
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2493.4
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63557.12$
ÇOK ARAYAN

MİLLİ FUTBOLCULAR, SINIRIN SIFIR NOKTASINDA

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın ev sahipliğinde Milli futbolcular ve 4 büyük kulüpte forma giymiş futbolcular Akçakale ilçe stadında Şanlıurfa spor ve Akçakale Spor’un Eski futbolcularıyla dostluk maçında bir ara geldi.
URFA HABER

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla Akçakale ilçesine giden 4 büyüklerde top koşturmuş eski milli futbolcular, Şanlıurfaspor’un emektar futbolcularıyla maç yaptı. Akçakale Belediyesinin ev sahipliğinde bir araya gelen Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi kulüplerde forma giymiş olan futbolcular ve Şanlıurfa sporun yansıra Akçakale sporunda eski futbolcularıyla dostluk maçında karşılaştı.

Aralarında Savaş Demiralp, Mustafa Kocabey, Nurettin Yıldız, Benhur Babaoğlu, Hasan Vezir ve Hasan Özer'in de yer aldığı 16 eski futbolcu, Akçakale Belediyesinin davetlisi olarak ilçeye geldi.

İlk olarak Şanlıurfa sıra gecesi ekibinin güzel türküleriyle eğlenen eski futbolcular türkülere eşlik ederek halay çekti.

FUTBOLCULARIN SURİYE SINIRINI İZLEDİ

Sonrasında ise Akçakale ilçesinde sınırın sıfır noktasında Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’la bir araya gelen milli futbolcular kısa süren sohbet ve çay molasının ardından önemli açıklamalarda bulundular.

Sınırın sıfır noktasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan; “Türk Futbolunda efsaneleşmiş futbolcularımız ilçemize gelip bizlere moral verdiler. Futbolcularımızın gelişi bizleri gerçekten çok mutlu etti. 2011 den bu yana savaşın içindeyiz. Savaş yok bizde ama savaşın canlı şahitleriyiz. İstanbul’dan ve Ankara’dan çok farklı görünüyor olabilir. Savaşın etkilerini de burada görmek mümkün. 2 gündür buradalar misafirlerimiz ama bilinsin ki terör konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Yani bizim ilimiz ve ilçemiz devletine ve milletine bağlıdır. Bu yüzden batıdan Urfa’da terörün olmadığını da göstermek istiyoruz. Futbolcu arkadaşlarımıza gittikleri her yere Urfa’yı ve özelde Akçakale’yi anlatmalarını istiyoruz. Ben tekrar kendilerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Akçakale'yi gezen futbolcular, daha sonra öğretmenevinde, "Sporun gücü" adlı panelde öğrencilere bir araya geldi. Güzel bir sohbet havasında geçen panele Akçakale halkı yoğun ilgi göstererek Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’a böylesine güzel bir organizasyondan dolayı teşekkür etiler.

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla  Suriye sınırında bulunan  Akçakale ilçesinde maç yapan eski milli futbolcular vatandaşlar tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı. Sahaya ellerinde "Bütün vatan şehitlerini minnetle anıyoruz" pankartıyla çıkan futbolculara maçı izlemeye gelen vatandaşlar da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla destek verdi. Tribünlere asılan, "Akçakale’den Azerbaycan’a kucak dolusu sevgiler" pankartı da dikkatlerden kaçmadı. Belediye tarafından hazırlanan ve tribünlere asılan pankartla Türkiye’nin en ücra köşesindeki vatandaşların bile Ermenistan ile çatışan Azerbaycan’ın yanında oldukları bir kez daha gösterilmiş oldu.

Şöhretler takımının 4-1 kazandığı maçı  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,  Akçakale Belediye Abdülhekim Ayhan ve her yaş grubundan vatandaşlar izledi. Karşılaşmayı milli oyuncular 4-1 kazandı.

Maç arasında bir açıklama yapan eski futbolculardan Hasan Vezir, "Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümü dolayısıyla Akçakale’ye geldik. Burada olmaktan mutluyuz. Bizi davet eden herkese teşekkür ediyoruz. Burada keyifli bir maç yapmaya çalışıyoruz.  Akçakale insanıyla bütünleştik. Onlara keyif vermeye çalışıyoruz. Burada olmaktan mutluyuz" şeklinde konuştu. Organizasyona ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, efsane oyuncuları ilçede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ayhan maçın ardından futbolculara çeşitli yöresel hediyeler verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!