Şanlıurfa
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.42
  • EURO
    34.44
  • ALTIN
    2485.9
  • BIST
    9679.8
  • BTC
    61956.17$
ÇOK ARAYAN

Ortak Akılla Yarınlara Çalıştayı Gerçekleştirildi

Ortak Akılla Yarınlara Çalıştayı Gerçekleştirildi
Şanlıurfa’mızın geleceğine yön verecek olan Ortak Akılla Yarınlara Çalıştayı, yoğun katılım ve ilgiyle gerçekleştirildi. Çalıştaya, Zemzem Gülender Açanal, Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İlçe Kaymakamlarımız ve kurum yöneticilerimizle birlikte üniversitemizden akademisyenlerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.
URFA HABER

Öğleden önce yapılan oturumlarda, 5 farklı sektör çalışma grupları oluşturup, konuları üzerine sorunlar ve çözümlerine yönelik çalışmaları gerçekleştirirken, öğlenden sonra yapılan oturumda ise, çözüm süreçlerine ilişkin sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunumlardan sonra kapanış töreni konuşması yapan Vali Ayhan; “Çalışmalarımızın bitiminde sizlerle yeniden bir aradayız. Herkesi muhabbetle selamlıyorum. Şehrimizin istikbalini şekillendirecek çalışmalara ve önerilere ev sahipliği yapan çalıştayımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Çalıştayımızı; kaymakamlıklar, büyükşehir belediyesi, kent konseyi, muhtarlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar, sendikalar, akademisyenler, öğretmenler, öğrenciler; kısacası toplumun her bir kesiminden insanımızın katılımı ve fikirleriyle gerçekleştirip tamamladık.” dedi.

Sözlerine çalışma grupları hakkında bilgi vererek devam eden Vali Ayhan; “Geriye, bu zemin üzerine dikilecek binanın inşa edilmesi kaldı. Bizler de, üzerimize düşen her türlü vazifeyi teker teker hayata geçireceğiz.

  1. Altyapı ve çevre şehircilik grubu
  2. Eğitim, öğretim ve gençlik grubu
  3. Kültür, turizm ve sanat grubu
  4. Tarım, hayvancılık, ekonomik kalkınma ve istihdam grubu
  5. Sağlık ve sosyal hizmetler grubu

olmak üzere5 ana sektörde gerçekleşen çalıştayımızdan objektif sonuçlar elde edildi. Böylece, uğraşlarımız çok daha anlamlı bir zeminde dayanak bulmuş oldu.Alanında uzman tüm katılımcılarımızla verimli bir süreç geçirdik. Biz bunları yaparken, Ortak Akılla Yarınlara Çalıştayı halkımızdan da oldukça büyük ilgi gördü, beğeni topladı. Her kesimden birçok vatandaşımızın, oluşturduğumuz platform üzerinden birçok görüş ve öneriyi bizlere sunduğunu gördük. Çalıştayımız ile; sürdürülebilir yeni kalkınma hamlelerimize dair güzel fikirler oluşturuldu, kararlar alındı.” dedi.

 

Yapılan bu çalışmanın her yıl tekrar edileceğini vurgulayan Vali Ayhan, bir yıl sonra geriye dönüp, neleri yapabildiğimizi kontrol edip, neler yapmamız gerektiğini bakacaklarını söyledi.

Vali Ayhan sözlerini; “Çalıştayımıza katılan kıymetli akademisyenlerimize, hocalarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımızın yöneticilerine, iştirak ederek bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize verdikleri emekler için şükranlarımı sunuyorum. Sizler bugün burada, üzerinize düşen her şeyi yaptınız. Şimdi sıra bizde. Yol haritası oluşturuldu, çalıştaydan çıkarılan her sonuç artık bizim ev ödevimiz. Ev ödevimizi aldık, bugünden itibaren tüm kurumlarımızla çalışmaya başlıyoruz. 1 yıl sonra yine sizlerle bir araya geldiğimizde, yapılan çalışmaları hep birlikte değerlendirip kamuoyuyla paylaşacağız. Şehrimize ne faydalar sağlamışız, bu konuda istişarelerde bulunacağız. Şehrimize ve hemşehrilerimize fayda getirecek daha nice çalışmalarda sizlerle birlikte olmayı en kalbi duygularımla temenni ediyorum.” diyerek tamamladı.

Çalıştay, hatıra fotoğrafı çekiminden sonra son buldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!