Şanlıurfa
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2436.6
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64765.06$

HİBE DESTEKLERİ 2020 DE DEVAM EDİYOR

06 Mart 2020, Cuma 13:52

Hibe otoriteleri ve sağlayıcıları 2019 aralık ayı itibariyle ilana çıktılar ve bu 2020 yılında da ilana çıktı çıkmaya devam etmektedir. Mart ayı itibariyle İKG’nin “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı” Japonya Büyük Elçiliğinin ve Karacadağ Kalkınma Ajansının hibe programları öne çıkmaktadır. Karacadağ Kalkınma Ajansının Cazibe Merkezleri Destekleme Programı(CMDP) ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programının (SOGEP)ön başvuruları Proje Fikirleri Geliştirme kapsamında son başvuru 13 Mart olmak kaydıyla programına hızlıca bir giriş yaptı. Bu amaçla bilgilendirme toplantısının birini de Şanlıurfa da gerçekleştirdi. Bu noktada tüm kurumların davet edilmesiyle gerçekleştirilen toplantı için Karacadağ Kalkınma Ajansına özellikle teşekkür etmek istiyorum. Karacadağ Kalkınma Ajansının ilk olarak sunduğu SOGEP’in Program öncelikleri şunlardı:

 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programının (SOGEP) hedefi, uygulandığı illerde, yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmaktır. Proje fikirleri sisteme girilirken aşağıda belirtilen önceliklerin göz önüne alınması gerekmektedir ve başvuru formunda fikrin hangi öncelikler ile ilişkili olduğunun belirtilmesi ile ilgili toplantıda öncelikler 4 ana başlıkta ifade edildi.

Öncelik 1. İstihdam Edilebilirliği Artırmak

Öncelik 2. Sosyal Girişimcilik ve Yenilikçilik

Öncelik 3. Sosyal İçerme

Öncelik 4. Sosyal Sorumluluk

Uygun Başvuru Sahipleri ise şöyle ifade edildi:

 Kâr amacı gütmeyen veya belirli ölçüde kamu yararı gözeten, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, teknoloji geliştirme bölgesi gibi kuruluşların yönetici şirketleri program kapsamında başvuru sahibi ve proje ortağı olabilir.

Destek Miktar ve Limitleri Program kapsamında teklif edilebilecek en düşük proje bütçesi ise belirtilirken:

 1.000.000 TL olarak belirlendi. Destek oranı kar amacı gütmeyenler için

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum